НБУ запровадив нові обмеження для банків

Читать на русском
Національний банк України має намір встановлювати обмеження на окремі види операцій банку в разі визнання його системи управління ризиками неефективною.

Національний банк України має намір встановлювати обмеження на окремі види операцій банку в разі визнання його системи управління ризиками неефективною.

Як пише «Слово і Діло», відповідне повноваження закріплено змінами в положенні Про застосування НБУ заходів впливу, передає агентство Інтерфакс-Україна.

Стало відомо, який прибуток отримали банки в липніУ січні - липні поточного року доходи банків склали 108,913 млрд грн, збільшившись з рівня 101,624 млрд грн за січень - липень 2017 року.

Документ набуває чинності з 11 вересня 2018 року.

НБУ також може потребувати у банку призупинити або припинити окремі види операцій.

Остаточне рішення буде прийматися за результатами оцінки життєздатності бізнес-моделі банку, аналізу наданих фактичних і прогнозних даних балансу, звіту про прибутки і збитки, операцій з пов'язаними особами, що становлять регулятивний капітал.

Раніше Національний банк України посилив вимоги до організації захисту приміщень банків, у яких здійснюється робота з готівкою та іншими цінностями.

Також НБУ встановив вимоги для забезпечення стійкості банків, що проходили стрес-тестування в рамках проведення щорічної оцінки стійкості в 2018 році.

Нагадаємо, НБУ пом'якшив вимоги до кредитних посередників банків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: