РФ знову звинуватила Ізраїль в катастрофі Іл-20 в Сирії

Читать на русском
Міноборони РФ вважає, що вина за збитий у Сирії російський розвідувальний літак Іл-20 лежить на ізраїльських ВПС.

Міноборони РФ вважає, що вина за збитий у Сирії російський розвідувальний літак Іл-20 лежить на ізраїльських ВПС.

Як пише «Слово і Діло», про це заявив офіційний представник військового відомства генерал-майор Ігор Конашенков, передає прокремлівське видання РІА Новини.

Удар відплати: чому Росії не варто погрожувати ІзраїлюІзраїльські війська мають багатий досвід знищення радянської, а тепер уже й російської військової техніки.

За його словами, представлені дані свідчать, що дії ізраїльських льотчиків-винищувачів, що призвели до загибелі 15 російських військовослужбовців, "говорять або про їхній непрофесіоналізм, або, як мінімум, про злочинну недбалість".

У Міноборони РФ стверджують, що ізраїльські пілоти винищувачів F-16 прикривалися російським Іл-20 від сирійських зенітних ракет навмисно.

«Ізраїльський пілот не міг не розуміти, що поверхня літака Іл-20 значно перевищує аналогічну поверхню винищувача F-16 і саме російський літак виявиться кращою ціллю для зенітної ракети», – додав Конашенков.

Нагадаємо, що у ніч на 18 вересня російський військовий літак Іл-20 потрапив під вогонь сирійських засобів ППО біля узбережжя Сирії в Середземному морі. Внаслідок авіакатастрофи загинули 15 російських військових.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно з заявою росіян, «російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю».

20 вересня в Москву прибула делегація Армії оборони Ізраїлю на чолі з командувачем ізраїльських ВПС генерал-майором Амікамом Норкіним. Ізраїльська сторона передала російським військовим 40-сторінкову доповідь щодо подій, які відбувалися в районі сирійської Латакії увечері 17 вересня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: