США відреагували на плани Росії надати Сирії комплекси С-300

Читать на русском
Радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав значною ескалацією анонсовані Росією поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії.

Радник президента США Дональда Трампа з питань нацбезпеки Джон Болтон назвав «значною ескалацією» анонсовані Росією поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Reuters.

За словами Болтона, Вашингтон розраховує, що Москва перегляне це рішення і відмовиться від поставок ЗРК сирійському режиму.

Прес-секретар президента РФ Дмитро Пєсков заявив, що поставки ЗРК С-300 для потреб ППО Сирії не спрямовані проти третіх країн.

24 вересня Міноборони Росії оголосило про намір протягом двох тижнів передати ЗРК С-300в розпорядження ППО Сирії. Таке рішення ухвалене на тлі знищення ППО Сирії російського літака Іл-20. В результаті загинули 15 російських військових.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, «російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю».

Катастрофа Іл-20 в Сирії: російські військові підняли уламки літака з води В Армії оборони Ізраїлю заявили, що «повністю покладають відповідальність» за збитий літак на армію президента Сирії Башара Асада.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що катастрофа літака була «ланцюгом трагічних випадкових обставин» і виключив удар ізраїльських ВПС. Водночас він заявив, що російський літак потрапив під вогонь сирійських засобів ППО через «недотримання російсько-ізраїльських домовленостей про запобігання небезпечних інцидентів».

У квітні 2018 року міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман попередив, що якщо Сирія буде використовувати проти ізраїльських літаків російські системи ППО, то останні будуть знищені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: