Міноборони представило докази провини Ізраїлю в катастрофі Іл-20

Читать на русском
Російські військові представили нові дані, що підтверджують провину військово-повітряних сил (ВПС) Ізраїлю в інциденті з літаком Іл-20.

Офіційний представник Міноборони РФ генерал-майор Ігор Конашенков заявив під час брифінгу ввечері 24 вересня, що у Росії нібито є докази провини Військово-повітряних сил Ізраїлю в катастрофі російського Іл-20 17 вересня у Сирії.

«Сьогоднішні дані вже не свідчать, а доводять, що вина за трагедію з російським літаком Іл-20 цілком лежить саме на Військово-повітряних силах Ізраїлю і тих, хто приймав рішення про такого роду діяльність», - сказав Конашенков, представивши нібито дані з індикаторів пункту бойового управління російської системи С-400, які зафіксували дії ізраїльських винищувачів і політ ракети сирійського комплексу С-200, передає «Слово і Діло» з посиланням на Інтерфакс-Україна.

РФ знову звинуватила Ізраїль в катастрофі Іл-20 в СиріїМіноборони РФ вважає, що вина за збитий у Сирії російський розвідувальний літак Іл-20 лежить на ізраїльських ВПС.

Він також звинуватив ізраїльське військове відомство у брехні.

«Усі боязкі заяви представників ізраїльського військового відомства про нібито непричетність ізраїльської сторони до трагедії із загибеллю 15 російських військовослужбовців є брехливими», - стверджує Конашенков.

Раніше повідомлялося, що президент Росії Володимир Путін під час телефонних переговорів з прем'єр-міністром Ізраїлю Біньяміном Нетаньяху про збитий сирійськими силами протиповітряної оборони російський літак Іл-20 знову звинуватив в цьому ізраїльські ВПС.

Нагадаємо, під час попередньої розмови з Путіним про збитий Іл-20 Нетаньяху пообіцяв, що Ізраїль надасть Москві дані про обставини авіанальоту, і запропонував відправити начальника ВПС Ізраїлю до Москви з цією метою.

24 вересня Міноборони Росії заявило про намір протягом двох тижнів передати ЗРК С-300 у розпорядження ППО Сирії.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за інцидент на Ізраїль, оскільки, згідно із заявою росіян, «російським літаком прикривалися винищувачі F-16 Ізраїлю».

В Армії оборони Ізраїлю заявили, що «повністю покладають відповідальність» за збитий літак на армію президента Сирії Башара Асада.

Президент РФ Володимир Путін заявив, що катастрофа літака була «ланцюгом трагічних випадкових обставин» і виключив удар ізраїльських ВПС. Водночас він заявив, що російський літак потрапив під вогонь сирійських засобів ППО через «недотримання російсько-ізраїльських домовленостей про запобігання небезпечним інцидентам».

У квітні 2018 року міністр оборони Ізраїлю Авігдор Ліберман попередив, що якщо Сирія буде використовувати проти ізраїльських літаків російські системи ППО, то останні будуть знищені.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: