Луценко розкритикував роботу НАБУ

Читать на русском
Керівник Генпрокуратури підкреслює відсутність результатів роботи Національного бюро та його директора.
Артем Ситник і Юрій Луценко

Генеральний прокурор Юрій Луценко заявив про відсутність результатів у роботі Національного антикорупційного бюро.

Про це він сказав увечері 23 вересня в інтерв'ю «ТСН.Тиждень», повідомляє «Слово і Діло».

За його словами, конфлікт між Національним бюро та Спеціалізованої антикорупційної прокуратурою безглуздий. Генпрокурор також зазначив, що керівництво НАБУ йде дорогою в нікуди, називаючи всіх корупціонерами.

«Усіх пообзивати корупціонерами, негідниками, які хочуть зла всій країні - це дуже легко, але це дорога в нікуди. Це дорога в нікуди, якою, на жаль, наполегливо йде керівництво НАБУ. Так, я розумію, що після цього інтерв'ю маса борців з корупцією, які живуть за рахунок іноземних грантів, скажуть, що я знову дискредитую НАБУ. Я просто цитую, що у них немає результатів. Їх не існує», – підкреслив Луценко.

За словами генпрокурора, Ситник повинен або попросити допомоги у закордонних або українських фахівців, або визнати, що це не в його можливості.

«Якщо справа дійсно персонально у Ситнику, значить, треба цю проблему вирішувати. Якщо питання є, скажімо, до законності функціонування механізму, напевно, треба поправити. Але далі вдавати, що все добре, вже неможливо», – сказав глава ГПУ.

Артем СитникДиректор Національного антикорупційного бюро України

Крім цього, Луценко заявив, що для того, щоб оцінити роботу Ситника необхідно провести відкритий аудит роботи НАБУ і САП.

Нагадаємо, ЗМІ писали, що ГПУ готує підозру Ситнику. Пізніше, генпрокурор Луценко також анонсував підозру директору НАБУ. Своєю чергою Ситник сказав, що можливі спроби арешту керівництва НАБУ.

Як відомо, директору НАБУ можуть оголосити про підозру в розголошенні таємниці слідства у справі екс-прокурора АТО Костянтина Кулика. На закритій зустрічі з журналістами Ситник зацитував одне з листувань колишньої цивільної дружини прокурора Ірини Німець. У межах цієї справи ГПУ отримала доступ до даних по телефону головного редактора проекту «Схеми» Наталки Седлецької та журналістки журналу «Новое время» Христини Бердинських.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: