Китай скасував спільні заходи із США через санкції

Читать на русском
МЗС Китаю оголосило про скасування спільних із США заходів через американські санкції проти Пекіна, запроваджені за співпрацю з Росією.

МЗС Китаю оголосило про скасування спільних із США заходів через американські санкції проти Пекіна, запроваджені за співпрацю з Росією.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомило 22 вересня Центральне телебачення Китаю.

Китай подав до СОТ позов проти США через нові митаПекін подав позов до Світової організації торгівлі в зв'язку з запровадженням Сполученими Штатами нових імпортних мит в 25 відсотків на імпорт китайських товарів обсягом в 16 млрд дол.

Зокрема, Китай відмовився від участі в симпозіумі з міжнародної безпеки на морі, який запланований в США. Також скасована зустріч представників штабів двох країн, призначена на 25-27 вересня. Крім цього, з Вашингтона відкликаний командувач ВМС Китаю Шень Цзиньлун.

20 вересня мінфін США запровадив санкції проти Об'єднаного штабу Центральної військової ради КНР через придбання російського озброєння, в тому числі 10 винищувачів Су-35.

На наступний день міністерство закордонних справ КНР зробило різке подання послу США Террі Бранстеду і зажадало «виправити помилку» і зняти санкції. В іншому випадку Пекін залишив за собою право на відповідні заходи.

У серпні США пригрозили санкціями всьому світу за купівлю зброї у Росії.

Раніше 20 вересня президент США Дональд Трамп підписав указ про порядок реалізації вторинних санкцій, які запроваджував CAATSA. Документом, серед іншого, передбачено блокування власності і активів осіб, пов'язаних з російською владою, і запровадження заборони на будь-які фінансові операції з ними.

Закон «Про протидію противникам Америки через санкції» (CAATSA) був ухвалений в серпні 2017 року.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: