Зведення ООС: 22 обстріли, ЗСУ без втрат

Читать на русском
Бойовики обстріляли село Широкине з артилерії калібру 122-мм, а також застосували міномети.

За минулу добу, 20 вересня, підрозділи сепаратистів 22 рази відкривали вогонь по позиціях ЗСУ. Тричі застосовувалася зброя, заборонена Мінськими домовленостями. Українські військові не постраждали.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив прес-центр штабу операції Об'єднаних сил в ранковому зведенні в п'ятницю, 21 вересня.

Карта ООС: ситуація на сході України на 20 вересняСитуація на сході країни станом на 19 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Обстріли здійснювалися в районах населених пунктів Кримське, Мар'їнка, Новотроїцьке, Гнутове, Водяне, Лебединське і Широкине.

Незаконні збройні формування вели прицільний вогонь з мінометів калібру 120 і 82-мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї.

Так, на маріупольському напрямку в районі населених пунктів Лебединське і Широкине ворог обстрілював позиції Об'єднаних сил з мінометів 82-го калібру.

На луганському напрямку по опорному пункту українських військ поблизу Кримського сепаратисти здійснили вогневий наліт із застосуванням мінометів калібру 120-мм.

Крім того, в четвер вранці противник обстрілював із застосуванням артилерії калібру 122-мм населений пункт Широкине.

Втрат серед військовослужбовців Об'єднаних сил і місцевого населення, а також руйнувань немає.

За даними української розвідки, знищені двоє сепаратистів, ще четверо поранені.

«З початку доби ворог з гранатометів, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї чотири рази обстріляв позиції Об'єднаних сил поблизу Кримського на Луганському і Водяного на Маріупольському напрямах. Втрат серед наших захисників немає», - додали в штабі.

Нагадаємо, за добу 19 вересня на Донбасі зафіксували 24 ворожих обстріли. Тоді був поранений один військовослужбовець ЗСУ.

Упродовж четверга, від 7-ї до 18-ї години, російські окупаційні війська 5 разів порушили режим припинення вогню, в тому числі із забороненого мінськими угодами озброєння.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: