Карта ООС: ситуація на сході України на 20 вересня

Читать на русском

Ситуація на сході країни станом на 20 вересня 2018 року за даними РНБО України, прес-центру ООС, Міністерства оборони, журналістів і волонтерів.

Ситуація на Донбасі станом на 16 вересня

Минулої доби активність російсько-окупаційних військ зберігалася на попередньому рівні, проте противник вдвічі збільшив кількість обстрілів наших позицій із забороненого Мінськими домовленостями озброєння.

Загалом протягом минулої доби на лінії зіткнення зафіксовано 24 ворожих обстріли, усі визначені як прицільні. У тому числі противник 4 рази застосовував міномети калібру 120 та 82 мм, випустивши по наших позиціях загалом 25 мін.

Підрозділи Збройних Сил України 6 разів відкривали вогонь у відповідь.

В ході бойового зіткнення один військовослужбовець Об’єднаних сил був поранений. У стані середньої важкості його доставлено до одного з військових мобільних госпіталів для надання необхідної медичної допомоги.

Напрямки

Луганський напрямок

Минулої доби ворог здійснив 9 прицільних обстрілів опорних пунктів підрозділів Об’єднаних сил.

Вже традиційно переважну більшість з них – 5, зафіксовано в районі Кримського. Окрім піхотного озброєння окупанти застосували тут і міномети. Зокрема, з 15:00 до 17:00 противник вів вогонь з гранатометів, великокаліберних кулеметів, стрілецької зброї, а також випустив у бік наших військових 6 мін калібру 82 мм. А близько 22-ї години – 8 мін 120-го калібру. Підкреслюємо, що на зазначеній ділянці підрозділи Об’єднаних сил дали противнику гідну відсіч, застосовуючи не заборонене домовленостями озброєння.

Крім того, під вогонь з протитанкового ракетного комплексу потрапила позиція Об’єднаних сил неподалік Луганського. У цьому ж районі, а також біля Троїцького, Новотошківського та Світлодарська російсько-окупаційні війська використали для обстрілів опорних пунктів Об’єднаних сил гранатомети різних систем.

Донецький напрямок

Тут зафіксовано 15 прицільних ворожих обстрілів.

Чотири рази, переважно з кулеметів великого калібру, під обстрілом опинялися опорні пункти підрозділів Об’єднаних сил поблизу Лебединського. Крім того, з близько 18-ї години вечора противник посилив тут свою вогневу активність, застосувавши міномет 82-го калібру та станковий протитанковий гранатомет.

Використання окупантами мінометів калібру 82 мм також зафіксовано минулої доби і біля Водяного – у другій половині дня ворог протягом 20 хвилин випустив по наших позиціях 3 міни з боку окупованої Ужівки.

Великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю російсько-окупаційні війська застосовували під час обстрілів українських військовослужбовців поблизу населених пунктів Березове, Невельське, Гнутове, Водяне, Широкине, Павлопіль та Піски, гранатомети різних типів – біля Мар’їнки, Новомихайлівки та Пісків.

Обстановка станом на 09:00, 20 вересня

Від початку поточної доби, станом на 9-ту годину ранку, зафіксовано 4 прицільних ворожих обстріли позицій підрозділів Об’єднаних сил.

На Луганському напрямку вночі з гранатометів та стрілецької зброї окупанти обстріляли захисників Кримського.

З цього ж озброєння на Донецькому напрямку вранці під обстріл потрапили українські військові біля Чермалика та Широкіного.

Вогонь у відповідь Збройні Сили України не відкривали.

Втрат серед наших військових внаслідок бойових дій від початку доби немає.

Варто підкреслити, що сьогодні, з близько 6-ї ранку протягом півгодини російсько-окупаційні війська здійснили обстріл населеного пункту Широкине з артилерії 122-го калібру та стрілецької зброї.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: