«Укртелекому» дозволили вдвічі підвищити тарифи

Читать на русском
Національна комісія, котра здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила двоетапне підвищення на фіксований телефонний зв'язок.

Національна комісія, котра здійснює держрегулювання в сфері зв'язку та інформатизації (НКРЗІ), затвердила двоетапне підвищення на фіксований телефонний зв'язок.

Відповідне рішення регулятор прийняв на своєму засіданні, пише «Слово і Діло».

«Комісія прийняла рішення про затвердження граничних тарифів на загальнодоступні телекомунікаційні послуги та визнання таким, що втратило силу рішення НКРЗІ від 28 листопада 2017 №606», - йдеться в повідомленні.

Директор департаменту корпоративних комунікацій «Укртелекому» Михайло Шуранов зазначив, що зараз пропозиція по тарифам була передана на остаточне затвердження в Міністерство юстиції.

«Після затвердження та публікації тарифи набудуть чинності», - повідомив він.

Зміни передбачають два етапи: з листопада поточного року на 17% зросте тариф для населення в місті (від 3-7 грн), а в селах - на 18,8% (3-7 грн). З початку 2019 року - для населення і юридичних осіб в містах підвищення складе 9% (від 2 до 5 грн), для сільських юридичних осіб - 12% (3-6 грн), для бюджетних установ - 14,7% (3-7 грн), для сільського населення тариф підвищиться на 18,7% (4-9 грн) залежно від типу підключення (окрема лінія, спарена, погодинна або без погодинної тарифікації тощо).

За словами Шуранова, останній раз граничні тарифи змінювалися восени 2017 року: «Вони базувалися на собівартості послуг четвертого кварталу 2016 року. З огляду на зміни витрат на утримання і обслуговування мереж в 2017 і 2018 роках, зокрема, значного зростання розміру мінімальної заробітної плати, цін на енергоносії, компанія змушена була звернутися до НКРЗІ з проханням про перегляд граничних тарифів на фіксовану телефонію».

Також нагадаємо, «Укртелеком» підвищує абонплату за дротове радіо.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: