«Укртелеком» програв суд держбанку

Читать на русском
Державний Ощадбанк домігся у Верховному суді скасування судових рішень, за якими Укртелеком мав право не сплатити банку 1,1 мільярда гривень.

Державний Ощадбанк домігся у Верховному суді скасування судових рішень, за якими «Укртелеком» мав право не сплатити банку 1,1 мільярда гривень.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомила прес-служба державного банку.

Приватизація та повернення «Укртелекому»: вся історіяВся історія приватизації та повернення в держвласність Укртелекому – на інфографіці Слова і Діла.

Зокрема, ВСУ постановою від 17 липня 2018 року частково задовольнив касаційну скаргу Ощадбанку й скасував рішення господарського суду Києва від 27 листопада 2017 року та постанову Київського апеляційного господарського суду від 10 квітня 2018 року про розірвання договору купівлі-продажу облігацій, укладеного між банком та «Укртелекомом».

«17 липня 2018 року за касаційною скаргою банку судові рішення були скасовані й справа скерована на розгляд до суду першої інстанції», – йдеться в повідомленні Ощадбанку.

Таким чином, Ощадбанк отримав право на примусове стягнення з «Укртелекому» заборгованості за договором купівлі-продажу облігацій на суму 1,1 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що державний Ощадбанк у Верховному суді України виграв ще одну справу, стягнувши більш ніж 960 млн грн з акціонера «Укртелекому».

Нагадаємо, активи Ахметова у справі «Укртелекому» розблоковані.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: