В Україні закінчився ажіотаж навколо закордонних паспортів

Читать на русском
В Україні оформлення та отримання біометричних закордонних паспортів відбувається без будь-яких затримок.

В Україні оформлення та отримання біометричних закордонних паспортів відбувається без будь-яких затримок.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков.

До яких країн світу та на який термін українці можуть в'їжджати без візДо 85 країн світу українці можуть відправитися лише за закордонним паспортом. В яких країнах потрібно оформлювати візу після приїзду, де нам будуть раді протягом 180 днів, а звідки попросять виїхати через два тижні?

«Сьогодні можу офіційно заявити: затримок у видачі закордонних паспортів більше немає», – написав він на своїй сторінці в Facebook.

Аваков додав, що затримка у видачі документа може пояснюватися ідентифікацією лише в разі, якщо людина отримувала внутрішній паспорт у населеному пункті, який тепер розташований на окупованих територіях Донбасу та Криму.

Нагадаємо, в середині квітня Міграційна служба заявила про скорочення черг на оформлення закордонних паспортів. Домогтися скорочення черги вдалося завдяки запуску на поліграфкомбінаті Україна на початку 2018 року додаткової лінії друку документів.

Ажіотаж з оформленням біометричних паспортів був пов'язаний із запровадженням безвізового режиму з країнами Євросоюзу з 11 червня 2017 року. Люди почали масово робити закордонні паспорти нового зразка. Чекати документів доводилося й кілька місяців.

Хочете обговорити цю новину? Долучайтеся до телеграм-чату CHORNA RADA.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: