В «Укрпошті» підрахували, скільки втрачають на доставці пенсій

Читать на русском
Укрпошта ніяк не може домогтися затвердження тарифів, розрахованих на підставі оновленої мінімалки в зв'язку з доставкою пенсій через мережу Укрпошти, що в першу чергу стосується сільської мережі.

Перший заступник генерального директора «Укрпошти» Олександр Чернявський розповів, що компанія втрачає 19 грн на кожній доставці пенсії.

Про це він сказав Українським Новинам, передає «Слово і Діло».

«Ми на кожній доставці пенсій 19 грн втрачаємо, собівартість доставки вище на 19 грн, ніж винагорода за тарифом, який діяв, ну або діє до сих пір», - сказав він.

За його словами, «Укрпошта» ніяк не може домогтися затвердження тарифів, розрахованих на підставі оновленої мінімалки в зв'язку з доставкою пенсій через мережу «Укрпошти», що в першу чергу стосується сільської мережі.

При цьому компанія знаходиться в технічних консультаціях із Мінфіном, за участю Мінсоцполітики, Пенсійного фонду.

«Поки рішення не знайдено, але я дуже сподіваюся, що це рішення незабаром все-таки з'явиться і це зніме питання життя і смерті «Укрпошти», оскільки Міністерство інфраструктури новий тариф прийняло ще в листопаді минулого року і питання тільки в тому, щоб цей тариф став застосовуватися», - додав Чернявський.

При цьому він зазначив, що в структурі собівартості послуги більше 70% становить зарплата листоноші або оператора зв'язку і очікуване додаткове підвищення мінімальної зарплати до 4 200 грн для «Укрпошти» виявиться непосильним в плані забезпечення необхідного рівня зарплати листоношам.

Відзначимо, що Чернявський подав у відставку з 31 серпня.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: