«Укрпошта» запустила перший етап підвищення тарифів

Читать на русском
Із 10 вересня 2018 року підвищуються тарифи на пересилання Укрпоштою письмової кореспонденції на 40 відсотків.

ПАТ «Укрпошта», відповідно до рішення Національної комісії, що здійснює держрегулювання у сфері зв'язку та інформатизації, підвищило тарифи на доставку листів на 40% із 10 вересня 2018 року.

Як пише «Слово і Діло», відповідне рішення НКРЗІ оприлюднили в газеті «Урядовий кур'єр» у понеділок, 10 вересня.

Відзначено, що тарифи на послуги поштового зв'язку підвищуються в два етапи: перший із 10 вересня поточного року, другий – із 1 січня 2019 року.

Зокрема, з 10 вересня підвищуються тарифи на пересилання письмової кореспонденції на 40%, в тому числі за доставку непріоритетних листів вагою до 50 г – на 2 грн.

Підвищено також вартість доставки посилок без оголошеної цінності (масою до 10 кг) – на 3 грн (з ПДВ), або на 30%, у межах області, на 20% – у межах України.

Водночас другий етап підвищення цін на поштові послуги, згідно з документом, передбачає підвищення тарифів на ці ж послуги на 14,3% для листів і на посилки без оголошеної цінності (масою до 10 кг) – на 15,3% всередині області, на 11,1% – в Україні відповідно.

При цьому тарифи на пересилання міжнародної кореспонденції та міжнародних посилок, а також тарифи на додаткові послуги при пересиланні відправлень у рамках послуги «Укрпошта Стандарт» не змінюються.

Нагадаємо, раніше Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері зв'язку та автоматизації, затвердила поетапне підвищення тарифів на послуги поштового зв'язку в 2018-2019 роках.

Як повідомлялося, «Укрпошта» затвердила гендиректора на три роки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: