Як мажоритарники Кіровоградської області обіцяли облаштувати округи

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як народні депутати, обрані в одномандатних виборчих округах, виконують свої обіцянки. У цій статті розглянемо, що планували мажоритарники Кіровоградської області зробити для облаштування округів.

В області лише п'ять мажоритарників, з них три давали обіцянки щодо облаштування округів. Одну обіцянку на цю тему дав Олесь Довгий і то ще не виконав її. У травні він запевнив, що в цьому році в школі № 1 в Олександрівці буде зроблений капітальний ремонт. «В минулому році ми разом з місцевою владою ми купили меблі в їдальню, відремонтували актову залу, кабінет хімії, купили планшети в комп'ютерний клас. А в цьому році плануємо зробити капітельного ремонт. Вже залучено кошти в сумі 2 мільйони гривень», – заявив депутат.

Багато обіцянок давав Костянтин Яриніч. У цьому році він обіцяв докласти зусиль для капітального ремонту та матеріального оснащення лікувальних і освітніх установ Кропивницького.

Пару років назад Яриніч обіцяв сприяти реконструкції обласного художнього музею в Кропивницького, а також інформувати про ситуацію в ЗМІ і Facebook. Своє слово він стримав. У грудні 2016-го нардеп повідомив, що відбулася нарада з мистецтвознавцями, співробітниками музею і відповідальними представниками обласної адміністрації, найближчим часом затвердять проектно-кошторисну документацію з реконструкції фасаду будівлі. В обладміністрації «Слову і Ділу» повідомили, що Яриніч з 2015 року сприяє реконструкції музею, і об'єкт був включений в програму інвестицій.

Анатолій Кузьменко провалив передвиборчу обіцянку сприяти виділенню бюджетних коштів на газифікацію дитячого садка в селищі Устинівка. У минулому році місцева рада повідомила, що газифікація дитячого садка була виключена з програми соціально-економічного розвитку в 2015 році, і фінансування не здійснювалося.

Зате Кузьменко впорався з обіцянкою сприяти виділенню бюджетних коштів на будівництво об'їзної дороги навколо Олександрії. Народний депутат неодноразово звертався з цього приводу до Кабінету міністрів, після чого в 2016 році було виділено субвенцію в розмірі 8 млн гривень місцевому бюджету Олександрії на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку територій, а саме капітальний ремонт доріг. Капітальний ремонт ділянки об'їзної дороги завершився 1 листопада 2016-го.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше «Слово і Діло» аналізувало, в яких областях мажоритарники краще за всіх виконують свої обіцянки.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: