Обіцянка політика

Після початку повномасштабної війни, яку розв’язала рф проти України, моніторинг виконання обіцянок тимчасово зупинено

Яриніч запевнив, що в місті Голованівськ Кіровоградської області відкриють аптечний пункт, в якому за рецептом можна буде купувати сильнодійні знеболювальні ліки

13 березня 2017 року народний депутат України Костянтин Яриніч запевнив, що в місті Голованівськ Кіровоградської області відкриють аптечний пункт, в якому за рецептом можна буде купувати сильнодійні знеболювальні ліки. Зараз в області діє тільки одна аптека, яка забезпечує пацієнтів такими препаратами. «СЛОВО І ДІЛО» ЗВЕРТАЄ ВАШУ УВАГУ! Виконання цієї обіцянки не належить до компетенції народного депутата України, однак її фіксація необхідна для зваженої характеристики поведінки персони у публічному просторі.
Не виконано
Сказано 13 березня 2017 р.

Джерело

  • http://solydarnist.org/?p=107718
  • 33
  • 34
  • 35
  • 1
  • 1
  • 1

Результат

23 травня 2018 року Комунальне підприємство "Кіровоградфармація" Кіровоградської обласної ради у відповіді на інформаційний запит повідомило, що з осені 2016 року по теперішній час була відкрита Аптека № 2 КП «Кіровоградфармація» КОР за адресою : вул. Василя Порика, 6, м. Бобринець (південний госпітальний округ). Також було здійснено огляд запропонованих приміщень для розміщення аптек даного виду діяльності в східних та західних госпітальних округах. Але запропоновані приміщення не відповідали Ліцензійним вимогам Постанови МОЗ України від 30 листопада 2016 р. № 929.

Згідно з відповіддю від 1 серпня 2018 року від народного депутата України Костянтина Яриніча стало відомо, що ще до дати обіцянки він звернувся з депутатським зверненням до голови Кіровоградської обласної ради з проханням розглянути можливість для розширення мережі аптек комунального підприємства "Кіровоградфармація", які матимуть ліцензію для реалізації препаратів для знеболення та психотропних препаратів в Кіровоградській області.

Порушене депутатом питання було розглянуто постійною комісією обласної ради з питань власності, яка вирішила підтримати пропозиції К.Яриніча та рекомендувати місцевим органам влади сприяти у визначенні можливості відкриття аптек комунального підприємства "Кіровоградфармація" для реалізації знеболювальних і психотропних препаратів в Кіровоградській області.

Костянтин Яриніч також порушував ініційоване ним питання на нараді з питань забезпечення паліативною допомогою жителів Кіровоградщини 7 березня 2017 року в Кіровоградській ОДА, під час якої було поінформовано, що у планах місцевої влади на 2017 рік є відкриття комунальних аптек у м. Бобринці, м. Олександрії, м. Долинській та м. Голованівську Кіровоградської області

Таким чином,в м. Голованівськ не вдалося відкрити аптечний пункт, який мав би можливість відпускати за рецептом сильнодіючі знеболювальні препарати паліативним хворим. Проте варто відзначити намагання нардепа виконати власну обіцянку.