Уряд затвердив посилені перевірки туроператорів

Читать на русском
Мінекономрозвитку зможе відразу вживати заходів при виявленні порушень туроператорами і позбавляти їх ліцензії.

Кабінет міністрів підтримав ініційовані Мінекономрозвитку рішення, спрямовані на вдосконалення системи державного контролю за здійсненням туроператорської діяльності в Україні.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє прес-служба уряду в середу, 19 вересня.

Кабмін включив Мінекономрозвитку до переліку контролюючих органів, на яких не поширюється дія мораторію на перевірки бізнесу в частині надання міністерству права проведення планових перевірок дотримання туристичним бізнесом ліцензійних умов провадження туроператорської діяльності до кінця 2018 року, йдеться в повідомленні.

Також уряд запровадив нові критерії оцінки ступеня ризиків від здійснення туроператорами діяльності, що підлягає ліцензуванню.

Від цієї оцінки залежатиме, як часто МЕРТ буде здійснювати перевірки туроператорів з урахуванням:

  • виду туроператорської діяльності (виїзний, в'їзний і внутрішній туризм), де виїзний туризм визначається з високим ступенем ризику;

  • обсягу наданих туристичних послуг туроператором (кількість туристів, які скористалися туристичними послугами протягом року) - чим більша кількість споживачів послуг, тим вищий ризик для них від виконання туроператорами своєї діяльності;

  • наявність протягом останніх трьох років порушень ліцензійних умов туроператором; наявність судового рішення про задоволення цивільного позову споживача туристичних послуг.

Відповідно до цього уряд також ввів оцінку туроператорів за ступенем ризику їхньої діяльності з урахуванням суми балів, нарахованих за всіма визначеними критеріями.

Зазначені зміни дозволять Мінекономрозвитку відразу вживати заходів при виявленні порушень туроператорами. Відомство зможе невідкладно позбавляти такі компанії ліцензії на туроператорську діяльність.

Раніше в Міністерстві інфраструктури пообіцяли відібрати ліцензії в туроператорів, які не виконують своїх зобов'язань. Також Державіаслужба України посилить контроль за ліцензіями авіакомпаній, виконанням ними регулярних і чартерних маршрутів, за технічним станом і станом салонів літаків.

Нагадаємо, 17 вересня повідомлялося, що з єгипетського курорту Хургада другу добу не можуть вилетіти до Києва близько 150 туристів рейсу BAY 2092 авіакомпанії Bravo Airways туроператора JoinUp.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: