Парламент розширив склад ЦВК: що пишуть в соцмережах

Читать на русском

Рада додала двох членів ЦВК, щоб мати можливість оновити Комісію. Слово і Діло розбиралося, як на це відреагували в соцмережах.
Слово і Діло

Верховна Рада збільшила кількість членів Центральної виборчої комісії з 15 до 17 осіб. Таке рішення, за словами спікера Андрія Парубія, має розблокувати процес оновлення комісії.

Нагадаємо, що на 13 вакантних місць в ЦВК президент України Петро Порошенко подав 14 кандидатур. Політсили не домовилися, кого виключити зі списку, і склад Комісії не змогли оновити протягом минулої сесії парламенту.

«Слово і Діло» розбиралося, як на це рішення відреагували в соціальних мережах.

«Цікаво, а якби президент вніс не 6, а 8 кандидатур від себе в нову ЦВК, то довелося б зараз збільшувати склад комісії не на 2, а на 4 людини, щоб усіх задовольнити і президенту ні від кого не відмовитися? Жадібність вражає», – написав Дмитро Литвин.

«За логікою збільшення кількості членів ЦВК можна піти далі і збільшити кількість всіх інших посад в країні – кілька президентів, щоб вистачило на всіх претендентів, кілька прем'єр-міністрів тощо», – написав Олексій Якубін.

«Те почуття, коли не домовилися і робити все будуть через коліно. Так і виходить: живемо в країні, де закони змінюють не для суспільства, а під конкретні забаганки: Луценко – генпрокурора, «правильну» виборчу комісію, націоналізацію ПриватБанку за 1 гривню», – написав Богдан Амінов.

«Ось він універсальний рецепт українських політичних реформ, стабільності і щастя – збільшуємо до 17 кількість президентів, прем'єр-міністрів і голів Верховної Ради. А ще краще після завершення реєстрації кандидатів на президентських виборах затвердити кількість президентських посад тотожну з кількістю кандидатів – це об'єднає країну», – написав Богдан Яременко.

«Ні я не проти. Хороших людей повинно бути багато. Прогодуємо ще двох, подумаєш, ми працьовитий народ. Але одне не дає спокою – навіщо був взагалі весь цей геморой?! Є 15 крісел, з них 13 звільнилися. Чому б Петру Олексійовичу було просто не внести 13 кандидатур на 13 крісел, а не вибудовувати каламутну інтригу із зайвим кандидатом?! Тому що в результаті все так заплуталося, що навіть Олексій Гончаренко не міг пояснити логіку дій президента, а вже він може пояснити по цій темі все», – написав Кирило Сазонов.

Як за цей законопроект голосували народні депутати дивіться на нашій інфографіці.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: