Кличко відзвітував про відкриття дитсадків у столиці

Читать на русском
За словами мера, з 2014 року загальна черга дітей у садочки Києва зменшилася в 3,5 рази. Сьогодні в черзі на зарахування до дитсадків знаходиться більше трьох тисяч дітей від 3 до 5 років.

До кінця 2018-го планують відкрити ще 3 садка - в загальному на 525 місць.

Віталій КличкоМіський голова Києва
Кличко планує відкрити 8 дитячих садків у 2018 роціСказано 8 лютого 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час перевірки нового корпусу дошкільного навчального закладу № 486 у Подільському районі, який з літа вже приймає дітей, повідомляє прес-служба, пише Слово і Діло.

За словами мера, з 2014 року загальна черга дітей у садочки Києва зменшилася в 3,5 рази. Сьогодні в черзі на зарахування до дитсадків знаходиться більше трьох тисяч дітей від 3 до 5 років.

Добудова корпусу дошкільного навчального закладу № 486, яку почали будувати ще в 1988 році і незабаром припинили, дозволила створити в дошкільному закладі додатково три групи на 45 місць. Тепер до нього ходять 265 дітей і навіть є вільні місця. Також у дітей з'явився сучасний спортзал, оновлено в садку і медичний блок.

«Групи оснащені всім необхідним для розвитку дитини. Сучасні меблі, технологічне обладнання, багато іграшок, - зазначив Кличко. - Також нові всі комунікації: електрика, водо- і теплопостачання, встановили сучасні енергозберігаючі лампи», - сказав мер столиці.

Як мери українських міст опікуються дитячими садкамиСлово і Діло розбиралось, як міські голови в Україні справляються з чергами до дитячих садків.

За його словами, на даний час в Києві 627 закладів дошкільної освіти різних типів і форм власності. З них 568 закладів комунальних, 14 відомчих і 44 приватних. У них навчається і виховується майже 113 тисяч дітей.

Також в електронну систему запису в установи дошкільної освіти додали нову функцію «Система інформування батьків про наявність вільних місць у дитячих садках».

Черги до дитячих садочків: як вирішують проблему мери міст УкраїниЧерги до дитячих садочків – проблема кожного великого міста. Розповідаємо, як її розв’язують у різних обласних центрах країни.

«Наше завдання - щоб наші діти навчалися і виховувалися в сучасних закладах освіти. Тому дитсадки, які здаються в експлуатацію в Києві, повинні відповідати всім сучасним стандартам. Крім того, до якості робіт, виконаних в садках, не повинно бути претензій. Це відповідальність наших підрядників. І ми пильно за цим стежимо», - заявив Кличко.

Міський голова зазначив, що в 2018 році на освіту з міського бюджету виділили 13 млрд грн, що майже на 2,7 млрд грн більше ніж у 2017 році. За чотири роки в столиці було побудовано або повністю реконструйовано 19 дитячих садків і 7 шкіл.

Нагадаємо, дітей без щеплень від кору не пускають до шкіл та садочків.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: