Бійка під ГПУ: поліція розслідує, хто напав на журналістку

Читать на русском
Під ГПУ журналістку телеканалу Newsone закидали яйцями. Невідомі кидали продукти в знімальну групу телеканалу, а жінка вдарила журналістку в обличчя.

Поліція відкрила провадження за фактом нападу на журналістку телеканалу Newsone під час зворушення під Генеральною прокуратурою України, яке сталось у понеділок, 17 вересня.

Про це повідомляє прес-служба Головного управління Національної поліції у Києві, пише «Слово і Діло».

Біля будівлі ГПУ відбулися заворушення: фоторепортажПід будівлею ГПУ в Києві проходять протести. Активісти розбили вікна і спалили сміттєвий бак. Фотограф Слова і Діла була на місці подій.

Як зазначають у поліції, під час прямого включення на акції біля будівлі ГПУ невідомі кидали яйця у знімальну групу телеканалу та жінка вдарила журналістку в обличчя.

У Newsone повідомили, що це була їхня журналістка Дарина Білера

«Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 171 (Перешкоджання професійній діяльності журналістів) Кримінального кодексу України. Потерпілих провели до Печерського управління поліції для написання заяви про вчинення злочину та надання пояснень відносно події, що сталася», - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, у поліції заявили про 7 постраждалих поліцейських внаслідок заворушення під ГПУ.

Крім того, учасники протесту принесли до ГПУ кілька сміттєвих баків і підпалили шини.

Про постраждалих з боку протестувальників поки даних немає.

Як повідомлялося, націоналісти пікетують ГПУ з вимогою звільнити заступника генпрокурора Євгена Єніна через екстрадицію в Росію Тимура Тумгоєва, який воював на боці України на Донбасі. У РФ його підозрюють в причетності до «Ісламської держави» і боях в Сирії.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: