Рейтинг відповідальності мажоритарників Дніпропетровської області

Читать на русском

«Слово і Діло» продовжує відстежувати, як виконують свої обіцянки народні депутати. Наші аналітики склали рейтинг відповідальності депутатів-мажоритарників Дніпропетровської області під час їх перебування в складі Верховної Ради VIII скликання.

В Дніпропетровській області 17 нардепів-мажоритарників. Очолює рейтинг Костянтин Усов від одномандатного виборчого округу №33 (Кривий Ріг, Центрально-Міський р-н). За чотири роки на посаді нардепа він виконав 71% обіцянок. Поки що нардеп не провалив жодної обіцянки.

До закінчення каденції Усов має виконати ще 5 обіцянок. Він заявив, що голосуватиме проти будь-якого Виборчого кодексу, якщо він не передбачатиме автоматичне зняття кандидатів за підкуп виборців. Після ухвалення проекту Виборчого кодексу за основу його співавтор Леонід Ємець пояснив, що документ унеможливить купівлю місця в списку, підкуп виборців, скасовується «гречка». В лютому 2018-го спікер Верховної Ради Андрій Парубій повідомив про надані до Виборчого кодексу 4400 поправки, які мають бути опрацьовані профільним комітетом до другого читання.

Також Усов має намір стадіоні «Спартак» в Кривому Розі облаштувати майданчики для кросфіту та воркауту, а також над глядацькими трибунами – навіс від дощу та сонця. У квітні цього року було розпочато реконструкцію стадіону.

Реконструкція передбачає перенесення трибун, розрахованих на 4 тисячі осіб, на іншу сторону, а також розміщення над ними спеціального навісу від дощу. Згідно з проектом, на стадіоні будуть побудовані майданчики для занять воркаутом і кросфітом. Також буде облаштовано волейбольний майданчик, з'являться лавочки та урни.

Ще нардеп пообіцяв у 2018 році відремонтувати сходи до МОДРу в Кривому Розі, і повідомив, що кошти з держбюджету для цього проекту вже є.

Другий у рейтингу – Іван Куліченко від ОВО №28 (Дніпро, Ленінський р-н ), який виконав 62% обіцянок. Не впорався нардеп із запевненням, що в червні 2017 року буде завершена реконструкція стадіону пляжних видів спорту в Молодіжному парку Новокодацького району. Але тоді, коли стадіон вже мав бути відкритий ще тільки почали розробляти кошторисну документацію. Будівництво планується завершити у 2018 році.

На третьому місці розташувався Олег Кришин від ОВО №34 (смт Царичанка), який подолав 45% обіцяного виборцям. Він дав лише 10 обіцянок але за чотири роки виконав лише 4 і одну – провалив. Ще 5 зобов’язань нардеп мав би встигнути виконати протягом року.

Кришин пообіцяв домогтись передачі більшої частини повноважень органам місцевого самоврядування, а також домагатись збільшення соціальних виплат при народженні дитини. Наразі він підтримав всі законопроекти на ці теми.

Далі в рейтингу йдуть Артур Мартовицький від ОВО №36 (Павлоград ), який виконав 43% обіцянок и Валентин Дідич від ОВО №40 (смт Кринички) , що подолав 40% обіцянок.

Купрій, Курячий та Ярош виконали по 39% своїх зобов’язань перед виборцями. Три нардепи не спромоглися виконати навіть 10% обіцяного – Дубінін, Шпенов і Ричкова.

Абсолютним аутсайдером рейтингу став Яків Безбах від ОВО №24 (Дніпропетровськ, Самарський р-н), що не зміг за чотири роки виконати жодної обіцянки.

Детальніше – на інфографіці.

Нагадаємо, раніше ми підрахували рейтинг відповідальності мажоритарників Миколаївської області.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: