Ширяєва підозрюютьу причетності до ще одного збройного нападу

Читать на русском
Крім участі в нападі на елеватор в с. Занки Ширяєв причетний до нападу на будинок голови Краснокутського районного відділення Нацполіції в грудні 2015 року.

Поліція підозрює колишнього командира роти поліції «Східний корпус» Олега Ширяєва, затриманого під час нападу на елеватор в с. Занки Харківської області, в ще одному правопорушенні, скоєному в 2015 році.

Про це повідомляє прес-служба Національної поліції України, передає Слово і Діло.

«Йому оголошено про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 1, ч. 4 ст. 294 (хуліганство) і ч. 2 ст. 347 (умисне знищення або пошкодження майна працівника правоохоронного органу, працівника органу державної виконавчої служби або приватного виконавця) Кримінального кодексу України», - повідомляють правоохоронці.

Як заявив начальник ГУ НП в Харківській області Олег Бех, крім участі в нападі на елеватор в с. Занки Ширяєв причетний до нападу на будинок голови Краснокутського районного відділення Нацполіції в грудні 2015 року. Тоді, нагадав Бех, незадоволені роботою поліції з розслідування зґвалтування та вбивства 15-річної дівчинки члени громадської організації Громадянський корпус «Азов» напали на будинок відстороненого на той момент від виконання обов'язків глави Краснокутського РВ НП, повалили паркан, вибили вікна і закидали «коктейлями Молотова». Після цього аналогічний напад було скоєно на будинок його заступника.

Прокурори наполягають на утриманні Ширяєва під вартою без права внесення застави.

Нагадаємо, 11 вересня в селі Занки Зміївського району Харківської області сталася масова бійка. За даними поліції, інцидент стався, коли «група невідомих в балаклавах» спробувала проникнути на територію елеватора, де знаходилися жителі Змієва. Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков повідомляв, що в даному інциденті брали участь люди, які воювали на Донбасі.

Також стало відомо про арешт 22 учасників спроби захоплення елеватора.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: