Звільнений боєць «Азову» розповів про тортури в полоні бойовиків

Читать на русском
Боєць батальйону «Азов» Євген Чуднєцов, якого звільнили з полону «ДНР» 27 грудня 2017 року, розповів про пережиті тортури.

Боєць батальйону «Азов» Євген Чуднєцов, якого звільнили з полону «ДНР» 27 грудня 2017 року, розповів про пережиті тортури.

В інтерв'ю «Громадському радіо» він заявив, що бойовики вибили йому зуби в підвалі, передає «Слово і Діло».

Оборона Донецького аеропорту: два головні висновки з історії «кіборгів»Історія захисників Донецького аеропорту має стати прикладом для патріотичного виховання молоді.

«Ну, можу вам продемонструвати. Їх вибили плоскогубцями, хотіли вирвати. Це не перекручена інформація. Одні писали, що вони у мене самі повипадали... Але як, якщо в січні в мене зуби цілі, а в лютому вже немає. Вони не могли так швидко випасти», - сказав Чуднєцов.

Він також зізнався, що його знайомому вдалося втекти з полону бойовиків.

«Олексин Віталік втік з полону. Ми планували взагалі удвох втекти. Він же Донецька не знає. Коли мене забрали працювати на Укрзалізницю, я знайшов карту Донецької області, я йому намалював всі блокпости. Ми планували втекти або 9 травня, коли вони нап'ються, або 11 травня, коли у них святкування «референдуму». Але так вийшло, що мене перевели на ІТТ, а він у липні втік. Його відвезли на роботу, відволіклися, він втік», - зазначив «азовець».

Чуднєцов розповів і про те, як бойовики змушували полонених шукати трупи в Дебальцево, а пізніше засудили його до 30 років в'язниці.

Раніше повідомлялося, що СБУ перевірить звільнених полонених на зв'язок з Росією.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: