Я готовий змінювати країну – Вакарчук

Читать на русском
Фронтмен групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук на форумі YES в Києві не відповів на питання, чи збирається він балотуватися в президенти, але заявив, що готовий працювати заради змін в країні.

Фронтмен групи «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук на форумі YES в Києві не відповів на питання, чи збирається він балотуватися в президенти, але заявив, що готовий працювати заради змін в країні.

Він також порівняв ситуацію в українській політиці з вибором вегетаріанця, який приходить в «стейкхауз», і йому пропонують тільки м'ясні страви. Про це повідомляє прес-служба YES, пише «Слово і Діло».

Про що свідчить електоральна пауза Вакарчука та активність Гриценка?Рейтинги Порошенка за останні два роки впали вдвічі, тоді як електоральна підтримка Тимошенко, навпаки, відчутно зросла. Але багато українців віддали б свої голоси й за інших кандидатів.

«Судам сьогодні абсолютно довіряє 1% населення. Це нормально?! І плюс-мінус, іноді, довіряє ще 7%. Ви вважаєте, що старі судді мають моральне право оновлювати суддівську систему, чи є в цьому здоровий глузд?... Чому реформа патрульної поліції була більш-менш успішною - тому, що вона робилася по-новому. Ми таким чином будемо підходити до всього. Люди, яким довіряє суспільство, повинні взяти владу в свої рук », - сказав лідер групи Океан Ельзи.

Святослав Вакарчук додав, що готовий працювати заради змін у країні.

«Я готовий міняти країну. Я не думаю, що «грати в політику» - це хороші формулювання для тих речей, про які ми зараз говоримо. Я вже втомився від цих ігор в політику. Вони вже 27 років цим займаються, і я не хочу щоб ми «грали в політику» - хочу щоб щось робили», - сказав лідер ОЕ.

Він також порівняв ситуацію в політиці з вибором вегетаріанця, який приходить в «стейкхауз», і йому пропонують тільки м'ясні страви.

«Це - ситуація, де або треба піти на порушення своїх принципів, або залишитися без їжі. Я не збираюся порушувати принципи і не збираюся залишатися голодним», - сказав він.

Відповідаючи на багаторазовеий питання модератора про намір балотуватися в президенти, Вакарчук сказав: «Те, що мені дійсно подобається в шоу-бізнесі - це можливість тримати в напрузі».

Також, співак додав, що Україна не повинна забувати про жителів окупованих територій Донбасу і Криму, але пропонує почати зі змін всередині країни.

«Ми не зможемо швидко вирішити проблему з Донбасом, якщо не наведемо лад тут», - сказав він.

Відповідаючи на зауваження про те, що його використовують, вказуючи в соціологічних рейтингах, Вакарчук сказав: «Я не той, хто дасть себе так просто використовувати».

Також нагадаємо, Володимир Зеленський заявив, що його не цікавлять історії з політикою.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: