Вакарчук запропонував скасувати «чорні списки» заборонених артистів

Читать на русском
Фронтмен музичного гурту Океан Ельзи Святослав Вакарчук запропонував скасувати чорні списки заборонених артистів.
Святослав Вакарчук

Фронтмен музичного гурту «Океан Ельзи» Святослав Вакарчук запропонував скасувати існуючі в Україні «чорні списки» заборонених артистів.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на From-ua.

Після концерту в Мінську Святослав Вакарчук дав інтерв'ю і заявив, що влада України повинна скасувати так звані «чорні списки» артистів, яким заборонений в'їзд на територію України.

За словами лідера «Океану Ельзи», рішення по «забороненим» артистам повинна приймати не влада країни, а самі глядачі.

На думку Вакарчука, якщо слухачі купують квитки на концерт артиста, значить, вони хочуть його побачити і почути, а, якщо вони ігнорують виступ виконавця, тоді влада дійсно можуть внести його ім'я в «чорний список». Вакарчук вважає, що це морально-етичні питання, і рішення можуть прийняти лише слухачі.

«Якщо артист в юридичному сенсі слова порушує законодавство країни, то чому влада його не пускає? Нехай він приїжджає. В цьому випадку його можна буде заарештувати за те, що він порушує закони країни», заявив лідер «Океану Ельзи».

Нагадаємо, віце-прем'єр-міністр В'ячеслав Кириленко заявив, що Україна не буде скасовувати дію «чорних списків» діячів культури з РФ на час проведення конкурсу «Євробачення».

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: