Про що свідчить електоральна пауза Вакарчука та активність Гриценка?

Читать на русском
Петро Охотінполіттехнолог
Катерина Одарченкополіттехнолог

Скоріш за все, фішка «нових облич» відкладена до парламентських виборів. Навіть якщо припустити, що проект «Нові лідери» робили під Вакарчука, то до президентських виборів він не встигає «вистрелити».

Таку думку на своїй сторінці в Facebook висловив політтехнолог Петро Олещук, передає «Слово і Діло».

«Ці президентські вибори будуть «битвою титанів». У титанів не варто шукати зайвої святості. Однак у них є такі козирі, як досвід і знання», – зазначив він.

На них тиснуть міжнародні партнери – вимагають викорінити корупцію, підкреслив політолог.

«Для олігархів це означає погані часи після двох десятиліть достатку. Тому вони обіцятимуть бочки варення та кошики печива», – уточнив політтехнолог.

Як на зміну міфології прийшла релігія, а на зміну релігії прийшла наука, так зміниться й епоха політиків.

«Ми живемо в межичассі. Між двох світів і двох реальностей. Титани можуть бути сильними. А можуть бути слабкими. І вони залежать від нас. І ми визначаємо, хто буде сильнішим і зможе здійснити свою місію», – додав експерт.

«Це може бути місія із завершення конфлікту на сході та корупції. Або ж із «заморожуванням» корупційної годівнички «як було», – резюмував Охотін.

Своєю чергою політтехнолог Катерина Одарченко зазначила, що Вакарчук, прізвище якого звучить дедалі частіше, скоріш за все, балотуватиметься, але у його випадку, за всіх заслуг як митця, він виконуватиме технічну функцію.

Топ-20 політиків, яких українці обрали би президентом протягом останніх двох роківМи вивчали, як змінювалася електоральна підтримка більш ніж двох десятків політиків, що могли б стати президентом, порівнявши дані 14 досліджень двох соціологічних компаній.

«Фактично, буде перетікання голосів до нього від Тимошенко. В принципі, АП максимально зацікавлена в створенні таких ситуацій. Потрібно забрати голоси і в Бойка, і в Тимошенко», – пояснила політтехнолог.

Топ-20 політиків, яких українці обрали би президентом протягом останніх двох років, – на інфографіці.

Кого українці бачать майбутнім президентом – за посиланням.

Раніше аналітики порталу з'ясували, скільки обіцянок президента залишаються невиконаними за рік до виборів.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: