У СБУ назвали основні версії вбивства Захарченка

Читать на русском
Відповідаючи на питання, чи будуть закриті справи СБУ щодо Захарченка в зв'язку з його смертю, Грицак сказав, що конкретні рішення буде приймати слідчий.

Голова СБУ Василь Грицак вважає основною версією вбивства глави «ДНР» Олександра Захарченка «зачистку тих, хто в 2014 році сприяв введенню російських військ на Донбас».

Про це повідомляє «Слово і Діло».

Відповідаючи на питання, чи будуть закриті справи СБУ щодо Захарченка в зв'язку з його смертю, Грицак сказав, що конкретні рішення буде приймати слідчий.

«На мій погляд, прогнозована ситуація. Проходить методична зачистка всіх тих, хто в 2014 році сприяв введенню російських військ на Донбас, хто сприяв створенню псевдонародних республік... Ми вважаємо, що проводиться методична зачистка тих, хто знає занадто багато і у кого на руках кров тих, хто не потрібен у подальшому як свідок», - сказав Грицак журналістам.

Другою версією, яку голова СБУ назвав однією із основних, - це «просто розборки на комерційній основі, оскільки дуже багато майна, підприємств, були, як вони пишуть, відтиснуті, розділені і було багато ображених у керівництві як «ЛНР», так «ДНР».

«Нас абсолютно не дивує, що нас звинувачують у всіх гріхах», - додав Грицак. При цьому він підкреслив, що у СБУ немає «ніяких даних про затримання української диверсійної групи», оскільки таку ДРГ туди ніхто не відправляв.

Говорячи про ситуацію на непідконтрольних Україні територіях, голова СБУ сказав: «У нас є дані, що введена комендантська година з 23.00, у нас є дані про зачистку, про закриття кордону, у нас є дані про те, що хапають на вулиці людей, які не подобаються з якихось міркувань... але у нас немає даних про те, що спіймали когось, хто дійсно скоїв цей акт, вбивство».

«Переконаний, що російські спецслужби будуть і надалі посилювати режим на непідконтрольних Україні територіях, переконаний в тому, що і в подальшому будуть вестися розборки, що це не остання смерть у тому таборі», - підсумував глава СБУ.

Відповідаючи на питання, чи будуть закриті справи СБУ щодо Захарченка в зв'язку з його смертю, Грицак сказав, що конкретні рішення буде приймати слідчий «в зв'язку зі смертю того, хто був підозрюваним», але, як правило, в такому випадку справа закривається.

Нагадаємо, що Захарченко загинув 31 серпня в результаті вибуху в центрі Донецька. Пізніше в ОРДО заявили, що в результаті вибуху загинули двоє людей, а дев'ять - постраждали.

Раніше повідомлялося, що 1 вересня бойовики почали пропускати окремих громадян через лінію розмежування, до цього - Донецьк був закритий для в'їзду і виїзду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: