НАБУ оприлюднило інфографіку у справі Демчини – фото

Читать на русском

В Антикорупційному бюро повідомили, що перший заступник голови СБУ заробив 2,6 млн грн, а витратив щонайменше 6,4 млн грн.

Детективи НАБУ вважають, що перший заступник голови Павло Демчина незаконно збагатився на 3,76 мільйона гривень.

Інфографіку з відповідною інформацією було оприлюднено на сайті НАБУ, повідомляє «Слово і Діло».

У НАБУ зазначають, що під час досудового розслідування детективи встановили, що в період з 26 квітня 2015 року по 31 грудня 2016 року перший заступник голови СБУ набув у спільну власність активи та скоїв витрати в розмірі не менше 6,4 млн грн. Серед іншого, йдеться про новий позашляховик Land Rover Range Rover Sport 2015 року випуску, автомобіль MERCEDES-BENZ V250 2016 року випуску, земельні ділянки в передмісті Києва площею 0,1011 га та 0,1072 га та квартирі поруч із зазначеними земельними ділянками.

Водночас, офіційний дохід Демчини і членів його сім'ї в цей період склав 2,6 млн грн, в тому числі з урахуванням продажу попередньо придбаного автомобіля JEEP GRAND CHEROKKE 4WD. Тому, за версією детективів, чиновник СБУ набув і забезпечив реєстрацію на членів своєї сім'ї активів на загальну суму щонайменше 3,76 млн грн, законність підстав набуття яких не підтверджено доказами. Тим самим він вчинив, за версією слідства, тяжкий корупційний злочин, передбачений ч. 3 ст. 368-2 КК України (незаконне збагачення).

Під час досудового розслідування детективи НАБУ проаналізували також доходи і витрати Демчини за весь час його трудової діяльності. Детективи встановили, що в період з 1999 року по 25 квітня 2015 року він разом із Ольгою Воловчук (особа, з якою Демчина має спільний побут і дітей) отримав сукупний дохід у розмірі близько 2,8 млн грн. Тоді як витрати за цей же період становили щонайменше 4,83 млн грн, з яких 4,1 млн грн витрачено на придбання рухомого майна, в тому числі нових автомобілів Toyota Venza, Toyota Siena, Porche Cayenne, TOYOTA HIGHLANDER, JEEP GRAND CHEROKKE 4WD , Volkswagen Multivan і MAZDA CX-5 2,2 L Diesel 6AT, 4 WD.

Нагадаємо, Демчина заявив, що НАБУ склало йому підозру.   Пізніше, у Нацбюро підтвердили, що склали підозру першому заступнику глави СБУ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: