НАБУ поки не отримувало відповідь САП щодо підозри Демчині – детектив

Читать на русском
Антикорупційні прокурори поки не затвердили проект підозри одному із заступників керівника спецслужби.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура поки не погодила підозру в незаконному збагаченні першому заступнику голови Служби безпеки України Павлу Демчині.

Про це журналістам заявив заступник керівника другого підрозділу детективів головного підрозділу детективів НАБУ Олександр Скомаров, повідомляє «Слово і Діло».

«Наразі матеріали кримінального провадження вивчаються прокурорами САП, в разі якщо вони погодяться з позицією детектива прокурором ухвалюватиметься рішення про повідомлення про підозру або його не погоджувати. Це залежить від прокурора», – заявив детектив.

За його словами, поки відповідь із САП вони не отримували, хоча таке рішення ухвалюється в найкоротші терміни. Скомаров додав, що обсяги провадження невеликі, і, на його думку, за кілька днів можна ухвалити рішення.

«Ми не знаємо з яких причин так довго узгоджується повідомлення про підозру (з 7 вересня – ред). На сьогоднішній день ми не отримували письмової відповіді від прокурора САП. Водночас сподіваємося на послідовну позицію прокурорів», – зазначив він.

Нагадаємо, Демчина заявив, що НАБУ склало йому підозру. Пізніше у Нацбюро підтвердили, що склали підозру першому заступнику глави СБУ. Також НАБУ оприлюднило інфографіку у цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: