Екс-бійці «Торнадо» могли без перешкод виходити на вулицю – Матіос

Читать на русском
Екс-бійці «Торнадо», які влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО, могли без перешкод виходити на вулицю з СІЗО.

Екс-бійці «Торнадо», які влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО, могли без перешкод виходити на вулицю з СІЗО.

Про це заявив головний військовий прокурор України Анатолій Матіос в ефірі 112 Україна в середу, 12 вересня пише «Слово і Діло».

«У всіх торнадівців були магнітні картки, які дозволяли їм вийти на вулицю. Не тільки ключі, а магнітні картки... на вулицю Дегтярівську. Коли ми провели слідчий експеримент і спробували (пройти за допомогою карток) - всі двері відкривалися, всі вийшли», - сказав він.

Також Матіос розповів про співробітників Лук'янівського СІЗО, які за 1,5 роки не провели в камері Торнадо жодного обшуку.

«Ми встановили осіб у Київському ізоляторі, які за весь період, а це 1,5 року перебування, не провели в камері «Торнадо» жодного обшуку, які передбачені щотижня для того, щоб знаходити заборонені речі і предмети... А якщо є дані, що там є заборонені предмети, необхідно проводити так званий «шмон», тобто обшук, із встановленням усіх місць, де вони можуть перебувати», - розповів він.

Крім того, Матіос додав, що після затримання екс-бійців «Торнадо» в київському СІЗО внаслідок одного з обшуків було знайдено 142 телефони.

Раніше Матіос заявив, що «торнадівці» планували здійснювати безчинства по всій Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: