Матіос назвав імовірну причину вибуху міномета «Молот»

Читать на русском
Імовірною причиною вибуху міномета Молот під час навчань на полігоні в Рівненській області могло стати подвійне заряджання.

Ймовірною причиною вибуху міномета «Молот» під час навчань на полігоні в Рівненській області могло стати подвійне заряджання.

Як інформує «Слово і Діло», про це в понеділок, 9 липня, повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос у коментарі до посту в Facebook.

«Свідчення учасників навчань відрізняться. Ніхто не може точно сказати, чи був перший постріл і несправність міномета, чи вибух стався через подвійне заряджання. На думку слідства, міномети працювали без запобіжників, що призвело до можливості подвійного заряджання. Вибух стався відразу після чергового заряджання. Характер та обставини розриву міномета також на це вказують. Попередньо в діях незалежного спостерігача стрільб є всі ознаки службової недбалості: відстань між мінометами – 8 метрів замість передбачених вимогами 20, глибина окопів також не відповідала нормативам», – зазначив прокурор.

За словами Матіоса, докладні висновки дасть відповідна експертиза.

«Всі речові докази (залишки та уламки міномета й міни) вилучені ... Причину вибуху дасть лише експертиза зі слідчим експериментом відтворення обставин трагічної події. Все інше – лише попередня оцінка об'єктивних даних», – додав глава військової прокуратури.

Як повідомлялося, під час вибуху міномета «Молот» загинули троє військових, ще дев'ятеро отримали травми.

Після цього президент Петро Порошенко наказав не використовувати міномет «Молот» на навчаннях до результатів розслідування.

За даними журналістів, від вибухів міномета «Молот» загинули 12 військових.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: