«Торнадівці» планували здійснювати безчинства по всій Україні – Матіос

Читать на русском
За словами головного військового прокурора, в цих планах була розписана роль кожного передбачуваного учасника заворушень.

Головний військовий прокурор Анатолій Матіос повідомив, що після придушення бунту екс-бійців Торнадо в Лук'янівському СІЗО в камері, де вони утримувалися, був проведений обшук, в результаті якого була знайдена «бухгалтерія» і «записи у вигляді планування, організації та управління масовими безчинствами» .

Про це він повідомив в ефірі Радіо НВ, передає «Слово і Діло».

«Було проведено обшук, за результатами якого було знайдено майже 30 пляшок елітного віскі, більше 40 телефонів, банки і спеціальні пристосування з вибуховою речовиною, канати, троси, на кінці яких були закріплені гаки (що досить дивно), а також бухгалтерія та записи у вигляді планування, організації та управління масовими безчинствами не тільки в зоні знаходження засуджених торнадівців, а й за межами приміщення, тобто в Києві, а також на території України», - повідомив Матіос.

За словами головного військового прокурора, в цих планах була розписана роль кожного передбачуваного учасника заворушень, а також були визначені політичні сили, на догоду яким будуть відбуватися «безчинства».

«Крім цього, бухгалтерський журнал витрат цих засуджених здивував цинізмом: прогулянка по коридору, виклик для втамування нікчемних і нелюдських плотських утіх, і все це було оцифровано і написано, кому було передано», - додав Матіос.

За словами головного військового прокурора, подробиці щодо знайдених матеріалів будуть надані Військовою прокуратурою України на наступному тижні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: