Колишні бійці «Торнадо» влаштували бунт у Лук'янівському СІЗО

Читать на русском
Біля СІЗО зібралися активісти, які протестують проти поділу утримуваних торнадівців. Ззовні виходи й під'їзди заблоковані поліцейськими.

У Лук'янівському слідчому ізоляторі в Києві ввели план «Буря» через бунт колишніх бійців роти МВС «Торнадо».

Про це повідомляє INSIDER, кореспондент якого перебуває на місці події, пише «Слово і Діло».

Біля СІЗО зібралися активісти, які протестують проти поділу утримуваних торнадівців. Ззовні виходи й під'їзди заблоковані поліцейськими.

За попередньою інформацією, екс-комбата «Торнадо» Руслана Онищенко та його поплічників намагалися розвести в різні заклади тимчасового утримання. У відповідь на це в'язні забарикадували вихід із камери й чинять опір правоохоронцям. На підкріплення приїхали спецпризначенці Державної пенітенціарної служби.

Біля СІЗО зібралися активісти, які протестують проти розділу утримуваних. Ззовні виходи й під'їзди заблоковані поліцейськими. На відео з місця події видно, що до бійців «Торнадо» долучилися й інші ув'язнені. Вони озброєні молотками та ножами.

Рота спецпризначення «Торнадо» входила до структури МВС. У червні 2015 року були затримані вісім бійців «Торнадо», в тому числі командир Руслан Онищенко. Їх звинувачували в скоєнні низки тяжких та особливо тяжких злочинів на території Луганської та Донецької областей.

18 липня 2015 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков підписав наказ про розформування роти «Торнадо». Наразі підрозділ ліквідували.

У квітні 2017 року Оболонський райсуд Києва засудив вісім колишніх бійців роти «Торнадо» до тривалих термінів позбавлення волі. Ще четверо обвинувачених отримали умовні терміни.

Нагадаємо, що минулого року екс-бійці «Торнадо» атакували конвоїрів Лук'янівського СІЗО.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: