Суд почав досліджувати докази в справі Суса

Читать на русском
Столичний райсуд приступив до вивчення доказів Антикорупційного бюро у справі колишнього працівника ГПУ.
Дмитро Сус і адвокатфото: Судовий репортер

Суд розпочав досліджувати докази кримінального провадження за обвинуваченням детективами НАБУ колишнього заступника начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури Дмитра Суса.

Про це повідомляє «Слово і Діло» з посиланням на «Судовий репортер».

Подільський районний суд міста Києва вирішив спочатку досліджувати докази й допитати свідків, після цього дослідити докази захисту й допитати їхніх свідків, а в кінці допитати обвинуваченого Суса.

Прокурор Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Олег Макар надав суду перелік із 21 свідка. Адвокат Дмитро Дмитренко сказав, що вони з обвинуваченим перебувають на фінальній стадії узгодження переліку свідків і подадуть його наступного разу. Захисник переконував, що потрібно починати з допиту свідків і після цього дослідити документи, але суд цю ідею не підтримав.

Суд перейшов до долучення й дослідження письмових доказів. Зокрема, була досліджена ухвала суду про тимчасовий доступ до матеріалів справи про гральні автомати, яку розслідував Сус, протокол тимчасового доступу до речей та документів, а також диск із фотографіями матеріалів справи. Із оглядом зображень на диску виникли технічні проблеми і суд попросив прокурора на наступне засідання їх усунути.

Наступне засідання призначили на 10 жовтня.

Як відомо, НАБУ звинувачує Суса в заволодінні майном і грошима, вилученими при обшуку в гральних закладах (ч. 3,4 ст. 191 КК), а також у недостовірному декларуванні, зокрема йдеться про автівку Audi Q7, яка була зареєстрована на бабусю екс-слідчого (ст. 366-1 КК). За цими статтями йому загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, САП зачитала обвинувальний акт щодо екс-слідчого ГПУ Суса.

Раніше Сус намагався перенести розгляд справи до іншого суду.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: