Скандальний екс-слідчий ГПУ Сус залишився без електронного браслета

Читать на русском
Антикорупційним прокурорам відмовили в проханні надіти е-браслет на колишнього співробітника Генпрокуратури Дмитра Суса.
Дмитро Сус

Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі відмовили в покладанні додаткового обов'язку у вигляді носіння браслета на колишнього заступника керівника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитра Суса, якого підозрюють у привласненні чужого майна та декларуванні недостовірної інформації.

Таке рішення ухвалив суддя Солом'янського районного суду міста Києва за результатами розгляду відповідного клопотання прокурора САП, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор просив продовжити дію всіх обов'язків, покладених на Суса після внесення застави, а також покладання на нього ще одного – носіння електронного браслета. Зазначається, що в ухвалі Апеляційного суду Києва про зменшення розміру застави для екс-співробітника ГПУ був відсутній обов'язок носити браслет у разі внесення підозрюваним застави.

Однак суд відмовив у проханні прокурора про носіння браслета Сусом. На думку судді, підозрюваний не допускає ухилення від участі в досудовому розслідуванні, з'являється на виклики детективів НАБУ та слідчого судді, а також не робить дій, які перешкоджають здійсненню досудового розслідування.

Водночас суд продовжив дію інших обов'язків: прибувати на першу вимогу; не відлучатися з Хмельницького без дозволу; повідомляти про зміну місця проживання та/або роботи; утримуватися від спілкування з іншими підозрюваними та свідками в цій справі, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідування справи Суса.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: