Сус намагався перенести розгляд його справи до іншого суду

Читать на русском
Скандальний колишній працівник Генпрокуратури намагався перемістити його справи за підсудністю до іншого суду Києва.

Обвинувачений детективами НАБУ та прокурорами САП колишній заступник начальника Департаменту з розслідування особливо важливих справ у сфері економіки-начальник управління з розслідування кримінальних проваджень у сфері економіки Генеральної прокуратури України Дмитро Сус намагався перенести розгляд його справи до іншого суду.

Про це йдеться в ухвалі Апеляційного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Адвокат Суса подав клопотання про зміну підсудності в зазначеному кримінальному провадженні, а саме скерувати обвинувальний акт із Подільського до Шевченківського районного суду міста Києва. На думку захисту, кримінальне провадження надійшло до Подільського райсуду Києва з порушенням правил територіальної підсудності.

Однак колегія суддів пояснила, що в разі розтрати майна злочин вважається закінченим із моменту витрати майна, зокрема передачі іншій особі. Вони відзначили, що Сус залучив чотирьох осіб і організував транспортування майна вантажними мікроавтобусами «Мерседес» і «Івеко» з нежитлових приміщень на складські приміщення, що територіально належать до Подільського району. Таким чином, суд відмовив адвокату.

Також наголошується, що підготовче засідання у справі Суса призначене на 6 липня.

Нагадаємо, САП скерувала до суду справу екс-слідчого ГПУ.

Раніше суд обмежив Сусу терміни ознайомлення зі справою.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: