НАБУ отримало доступ до документів фірми у справі Омеляна

Читать на русском
В Антикорупційному бюро отримали тимчасовий доступ до документів приватної компанії, яка допоможе в справі голови Мінінфраструктури.
Володимир ОмелянСлово і Діло

У рамках кримінального провадження про можливе декларування недостовірної інформації міністром інфраструктури Володимиром Омеляном детективи НАБУ хочуть встановити особу, яка реєструвала автомобіль брата політика.

Про це йдеться в рішенні Солом'янського районного суду міста Києва, повідомляє «Слово і Діло».

Як відомо, детективи вважають, що Омелян не вніс до декларації автомобіль свого брата BMW X5 2015 року випуску, яким міністр користувався. Досудовим розслідуванням встановлено, що 5 червня 2015 року автомобіль брата Омеляна був зареєстрований у сервісному центрі МВС. Згідно з отриманою інформацією, з каси відділення Радикал Банку в с. Петропавлівська Борщагівка в Києво-Святошинському районі від імені брата міністра на рахунок Держказначейства був здійснений платіж у розмірі майже 59 тисяч гривень із призначенням «Оплата 5% збору при набутті прав власності на легкове авто без ПДВ», у зв'язку з цим виникла необхідність тимчасового доступу.

Згідно з листом Радикал Банку, всі документи за вказаним платежем брата Омеляна перебувають на розгляді в аутсорсинговій компанії ТОВ «Сотес ЛТД». У зв'язку з цим детектив просив суд надати тимчасовий доступ до документів ТОВ «Сотес ЛТД» з метою встановлення особи, яка здійснювала реєстрацію автомобіля родича міністра.

Суддя задовольнив клопотання.

Нагадаємо, НАБУ допитало свідка, який купив BMW брату Омеляна.

Раніше Бюро отримало доступ до документів ПриватБанку в справі міністра.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: