Меру Ужгорода вручили підозру

Читать на русском
Меру Ужгорода Богдану Андріїву вручено підозру, пов'язану з обставинами реконструкції культурно-історичного центру Совине гніздо.

Меру Ужгорода Богдану Андріїву вручено підозру, пов'язану з обставинами реконструкції культурно-історичного центру Совине гніздо.

Як пише «Слово і Діло», про це в середу, 29 серпня, повідомила прес-служба Ужгородської міськради.

Богдан АндріївМіський голова Ужгорода
Андріїв пообіцяв запустити громадський транспорт до кінця серпня 2018 рокуСказано 13 липня 2018 р.Статус обіцянки: Не виконано

«Сьогодні, 29 серпня, в першій половині дня обласний прокурор Закарпаття Володимир Гаврилюк вручив Ужгородському міському голові Богдану Андріїву підозру щодо обставин реконструкції культурно-історичного центру Совине гніздо», - йдеться в повідомленні.

Водночас у мерії стверджують, що є офіційна технічна документація «з державного органу", яка підтверджує відсутність матеріальних збитків державі або громаді міста.

«Ці матеріали зараз оформляються захисниками і незабаром будуть представлені в орган досудового розслідування», - зазначили в міськраді.

Там також заявили, що всі тендерні процедури з реконструкції Совиного гнізда були проведені і роботи розпочаті до набрання Андріївим повноважень.

Як повідомляється, реконструкцію історичного комплексу Совине гніздо в Ужгороді проводили у 2015 році в рамках програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2007-2013.

Совине гніздо - це архітектурна пам'ятка національного значення, датована 1781 роком. Споруда належить до службового типу приміщень і є прикладом побудови об'єктів. Зараз тут проводять фестивалі вина, конференції, культурні заходи.

Нагадаємо, раніше жителі Ужгорода перекрили вулицю.

Перед цим повідомлялося, що аеропорт Ужгород хочуть повернути в держвласність.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: