Порошенко оголосив про захід IKEA в Україну: реакція соцмереж

Читать на русском

Шведська компанія IKEA (меблі й товари для дому) виходить на ринок України. Про це оголосив сам президент Порошенко.
Слово і Діло

Президент Петро Порошенко сьогодні оголосив, що шведська компанія IKEA заходить в Україну. Глава держави сьогодні зустрічається з головним виконавчим директором IKEA Південно-Східна Європа Стефаном Вановербеке.

«Україна довго чекала цієї новини, й за останні роки відбулося багато змін, які зробили відкриття IKEA в нашій державі можливим. Це хороший сигнал для інших світових брендів, з Україною потрібно мати справу», – підкреслив президент.

За даними ЗМІ, перший український магазин IKEA відкриється в новому ТРЦ Ocean Mall наступного року.

«Слово і Діло» розбиралось, як на цю новину відреагували в соціальних мережах.

«А що такий галас з IKEA – ось це все від «успіх боротьби з корупцією» до президентських радісних реляцій. У РФ, наприклад, IKEA, цей «світовий бренд», інвестує й працює з 2000 року. Але там щось не видно такої самовідданої радості. Ну, працює. Заробляє на місцевому ринку. Звичайна компанія. А тут президент зустрічається з виконавчим директором магазину. Ну, круто», – написав Олексій Якубін.

«IKEA не працює в країнах, де є корупційна складова й де за землю під магазини або склади вимагають хабара. І чомусь не приходили сюди за часів найпрекрасніших прем'єрів-канцлерів, не кажучи вже про темні часи януковичів-азірових. Прихід скандинавів на наш ринок – це хороший сигнал для інших інвесторів», – вважає віце-спікер парламенту Ірина Геращенко.

«Навіть не знаю, що ще краще може показати інвестиційну непривабливість України, ніж особиста участь президента в заході цієї компанії в країну. Видно і зарегульованість, і те, що без влади нічого вирішити не можна», – вважає Дмитро Литвин.

«Як фанат IKEA хочу сказати, що вихід на певний ринок цього меблевого монстра вже давно не є індикатором низької корупції в такій країні. Почитайте у Вікіпедії статтю про вихід IKEA на ринок РФ. Як то кажуть, «їжачки плакали, але лізли на кактус». Незважаючи на всю корупцію, затягування відкриття магазинів по 5 років, звільнення менеджерів-корупціонерів, опис поневірянь компанії в РФ, IKEA має там 14 магазинів і кілька виробництв. Отже, в корумпованій РФ IKEA працює з 2000 року, а в некорумпованій Прибалтиці – лише з 2013-го», – написав Борис Малишев.

Нагадаємо, в липні IKEA оприлюднила перші оголошення про набір працівників до українського підрозділу.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: