Палата представників в США ухвалила закон про санкції за кібератаки

Читать на русском
Палата представників конгресу США 5 вересня ухвалила закон «Про кіберстримання і відповідні заходи».

Палата представників конгресу США 5 вересня ухвалила закон «Про кіберстримання і відповідні заходи», який передбачає запровадження санкцій проти іноземних громадян і організацій за здійснення кібератак проти Сполучених Штатів.

Зараз адміністрація США може запроваджувати обмежувальні заходи за подібні дії на основі указів президента або рішень відповідних відомств.

США звинуватили Росію в економічному кібершпигунствіСпецслужби Росії звинуватили в «агресивному, складному і широкомасштабному» економічному шпигунстві на кіберпросторі.

Як інформує «Слово і Діло», конгресмени вважали за потрібне зобов'язати президента запроваджувати санкції в разі, якщо буде встановлено причетність іноземців до кіберзлочинів проти США, повідомляє «РІА Новини».

У законі вводиться поняття «суб'єкт, який представляє критичну кіберзагрозу», під яким слід розуміти особи і організації, які загрожують «національній безпеці, економічному благополуччю, фінансовій стабільності і зовнішній політиці США».

Тепер документ буде переданий в сенат, а в разі затвердження - президенту.

В середині серпня президент США Дональд Трамп підписав указ, який скасовує низку умов і обставин, що дозволяють Вашингтону робити кібератаки проти своїх супротивників. Документ 2012 року є секретним, але його зміст потрапив у відкритий доступ завдяки діям колишнього співробітника американських спецслужб Едварда Сноудена.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: