У ґрунті біля Криму збільшилася концентрація сульфатів

Читать на русском
У ґрунті біля адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом виявили збільшення концентрації сульфатів.

У ґрунті біля адміністративного кордону з окупованим Росією Кримом виявили збільшення концентрації сульфатів.

Про це заявили в Державній екологічній інспекції України, передає Слово і Діло.

Хімічна катастрофа в Криму. Що буде далі та чи поверне Україна півострів?У МінТОТ говорять, що Кримський титан замовчує масштаби техногенної катастрофи. Про подальшу ситуацію в Криму говорили експерти.

Проби були відібрані 5 вересня в шести населених пунктах: біля с. Олександрівка, с. Преображенка в Каланчацькому районі та в с. Первоконстантіновка, с. Григорівка, с. Нововолодимирівка, с. Іванівка в Чаплинському районі Херсонської області.

«За результатами проведених досліджень порівняно з пробами відібраними 31.08.2018 в с. Первоконстантіновка, вміст сульфатів збільшився з 78,2 мг/дм3 до 119,32 мг/дм3, у свердловині питної води на території Преображенковскої сільської ради вміст сульфатів збільшився з 312, 8 мг/дм3 до 617,4 мг/дм3, хлоридів з 46,15 мг/дм3 до 103,0 мг/дм3», - заявили у відомстві.

У Держекоінспекції відзначили, що був проведений також аналіз поверхневих вод Чорного моря в межах Каланчацького та Скадовського районів Херсонської області. Згідно з результатами, вміст розчиненого кисню перебуває в межах 7,1-7,4 мгО2/дм3 (норма 6,0 мгО2/дм3). Водневий показник рН та вміст сірководню знаходяться в межах норми.

Нагадаємо, в ніч на 24 серпня в місті Армянськ на півночі окупованого РФ Криму з'явився невідомий наліт «липкої іржі», яким покрилися металеві предмети. Крім того, жителі скаржилися на першіння в горлі, висип і загальне нездужання.

Раніше в МОЗ дали рекомендації місцевим жителям після викидів на заводі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: