У Дніпрі на хабарі затримали депутата облради

Читать на русском
Прокуратура готує депутату повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею про зловживання впливом.

Правоохоронці затримали при отриманні хабаря депутата Дніпропетровської обласної ради від фракції УКРОП, яка є також засновником і директором компанії Експерт-Груп.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє Військова прокуратура Південного регіону України в понеділок, 10 вересня.

«Досудове розслідування встановило, що депутат облради навесні 2018 року вже отримала від громадянина К. першу частину неправомірної вигоди в сумі $6 тисяч за вплив на рішення і дії посадових осіб Держгеокадастру в Дніпропетровській області, а саме: отримання розпорядження на розробку проекту землеустрою та його затвердження» , - йдеться в повідомленні.

Сьогодні під час передачі другої частини обумовленої суми хабаря в $6 тисяч депутата затримали.

Військова прокуратура вирішує питання про затримання депутата облради в порядку ст. 208 КПК України, готується повідомлення про підозру у вчиненні кримінального злочину за статтею про зловживання впливом (ч. 3 ст. 369-2 КК України). Готується клопотання до суду про обрання запобіжного заходу.

Згідно з інформацією на сайті Дніпропетровської облради, депутатом від фракції УКРОП і директором фірми Експерт-Груп є Тетяна Юревич.

Нагадаємо, в Кропивницькому депутата міськради спіймали на хабарі. За 5,5 тисячі доларів він обіцяв бізнесменові провести через міськраду рішення про виділення земельної ділянки.

Декількома днями раніше в Полтаві зловили прокурора на хабарі в тисячу доларів.

Також на Кіровоградщині на отриманні неправомірної вигоди в сумі 5500 доларів США викрили депутата міської ради.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: