У Раді Європи закликають створити в Україні офіс інформаційного комісара

Читать на русском
В Україні має бути створений офіс інформаційного комісара. На порядку денному стоїть також ратифікація Україною Конвенції Тромсо.

В Україні має бути створений офіс інформаційного комісара. Про це повідомив голова офісу Ради Європи в Україні Мортен Енберг.

Про це пише «Слово і Діло» з посиланням на «РБК-Україна».

Мін'юст України: на сторожі прав (потрібної) людиниПід виглядом виконання рішень Європейського суду з прав людини Мін'юст намагався приховати розпил державних коштів.

Енберг зазначив, що на порядку денному стоїть також ратифікація Україною Конвенції Тромсо (Конвенція про доступ до офіційних документів – ред.).

«На порядку денному ратифікація Україною Конвенції Тромсо, чого, на жаль, не сталося вчора в парламенті. А також створення інституту інформаційного комісара для розвантаження офісу уповноваженого з прав людини. Також на порядку денному є покращення ситуації з безпекою журналістів у передвиборчий період, чого ми плануємо досягти в результаті поліпшення законодавства та практичних дій та боротьби з безкарністю», – повідомив Енберг.

Нагадаємо, парламент у четвер провалив законопроект №0195 «Про ратифікацію Конвенції Ради Європи про доступ до офіційних документів». Документ не зміг набрати необхідної кількості голосів у сесійній залі для ухвалення його за основу та в цілому. Нардепи також не підтримали скерування його на доопрацювання до комітету й суб'єкта законодавчої ініціативи. Після низки невдалих голосувань спікер ВР Андрій Парубій оголосив про відхилення проекту закону.

У квітні голова Міністерства юстиції України Павло Петренко під час візиту до Копенгагена (Данія) підписав чотири Європейські конвенції із захисту прав людини, серед яких Конвенція Ради Європи про доступ до офіційних документів. Петренко запевняв, що кожен із цих документів стане кроком у формуванні сучасних європейських стандартів життя в Україні.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: