Трамп розповів про користь торгових мит

Читать на русском
Торгові мита ведуть США до «нових прекрасних операцій», заявив американський президент Дональд Трамп.

Торгові мита ведуть США до «нових прекрасних операцій», заявив американський президент Дональд Трамп.   Як пише «Слово і Діло», про це він написав у своєму Twitter в середу, 15 серпня.

Трамп підкреслив, що Сполучені Штати були побудовані на митах і зараз вони ведуть до нових операцій на противагу «жахливим і нечесним» угодами, які він успадкував від попереднього керівництва країни.

«Неприпустимо, щоб інші країни приходили і крали багатство наших великих США. Досить!»- написав американський лідер.

В кінці березня США заявили про запровадження мит на імпорт сталі та алюмінію в розмірі 25 і 10% відповідно. Для Євросоюзу (ЄС), Канади і Мексики тарифи почали діяти з 1 червня, для інших держав - трохи раніше.

У липні Вашингтон встановив мита в розмірі 25% на загальну суму $ 50 млрд на імпорт деяких китайських товарів. Китай запровадив відповідні заходи, підвищивши мита на 659 американських товарів до 25%, і ініціював розгляд у Світовій організації торгівлі (СОТ).

10 серпня президент Трамп оголосив про двократне підвищення мит на алюміній і сталь з Туреччини - до 20 і 50% відповідно. У відповідь Анкара в два рази збільшила мита на 22 види товарів з США.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: