У Харківській області блокували роботу пункту пропуску на кордоні

Читать на русском
У пункті пропуску Гоптівка в Харківській області кілька десятків цивільних намагалися потрапити до службового приміщення Держприкордонслужби та блокувати роботу прикордонників.

У пункті пропуску «Гоптівка» в Харківській області кілька десятків цивільних намагалися потрапити до службового приміщення Держприкордонслужби й блокувати роботу прикордонників.

Про це повідомляє прес-центр ДПСУ, передає «Слово і Діло».

Повідомляється, що минулої ночі через цей пункт пропуску виїхали дві машини Volkswagen на польських номерах з українцями за кермом. Пройшовши всі види контролю, вже на виїзді з пункту пропуску, водії розвернулися й поїхали в зворотному напрямку.

Прикордонники пояснили водіям, що вони таким чином порушили режим проходження пункту пропуску, а також відзначили, що в разі розвороту буде скасована інформацію про перетин кордону. Однак чоловіки почали поводитись агресивно та ігнорувати вимоги прикордонників. За це їх затримали, щоб скласти процесуальні документи.

За кілька годин до пункту пропуску приїхали декілька десятків людей, які вимагали зустрічі із затриманими й намагалися потрапити до службових приміщень. Вони блокували роботу прикордонників.

«При цьому під час такої провокаційної акції здійснювалася несанкціонована відеозйомка з метою дискредитації прикордонників і, як попередньо встановлено, вона планувалася з залученням колишніх працівників прикордонного загону», – йдеться в повідомленні ДПСУ.

Про інцидент повідомили представників поліції. Після проведення бесіди частина людей залишили пункт пропуску, інших передали представникам Нацполіції.

Раніше повідомлялося, що єдиний КПП на Луганщині відновлює роботу.

Також нагадаємо, що змінилися правила перевезення дітей через КПВВ на Донбасі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: