У «ЛНР» готові передати Україні ув'язнених

Читать на русском
Координатор ОБСЄ Тоні Фріш відвідав ув'язнених Суходільської виправної колонії. Засуджені до 2014 року, виявили бажання перевестися на підконтрольну Україні територію для відбування залишку терміну.

Ув'язнені Суходільської виправної колонії в самопроголошеної «Луганської народній республіці", засуджені до 2014 року, виявили бажання перевестися на підконтрольну Україні територію для відбування залишку терміну.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомляє сепаратистське агентство «Луганскинформцентр».

Згідно з інформацією видання, про це в'язні заявили під час відвідування їх координатором гуманітарної підгрупи Контактної групи від ОБСЄ Тоні Фрішем.

Наголошується, що на зустрічі також була присутня представник «ЛНР" у робочій групі з гуманітарних питань Контактної групи, керівник робочої групи щодо обміну полоненими Ольга Кобцева та голова Міжвідомчої комісії «З питань передачі засуджених до 2014 року, які відбувають покарання в установах виконання покарання (УВП) «МВС» «ЛНР» в виправні установи на території України», «перший заступник голови МВС» «ЛНР» Роман Ведмеденко.

Ведмеденко підтвердив Фрішу, що в рамках комісії були розглянуті заяви засуджених, «по 44 з них ухвалено рішення про готовність передати їх на територію, підконтрольну Україні».

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Тоні Фріш у суботу, 8 вересня, відвідає окуповані території Донецької та Луганської областей, де зустрінеться з українськими заручниками.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що на окупованій території Луганської області протягом серпня в низці виправних колоній загинули щонайменше п'ятеро ув'язнених.

Україна поки не отримала від Росії жодної відповіді на всі пропозиції шодо обміну засуджених громадян Росії на українських в'язнів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: