Хакери викрали дані клієнтів авіакомпанії British Airways

Читать на русском
Атака торкнулася клієнтів, які використовували сайт ba.com і мобільний додаток авіакомпанії для бронювання квитків в період з 21 серпня по 5 вересня.

Кіберзлочинці викрали дані клієнтів британської авіакомпанії British Airways з сайту і мобільного додатку, повідомляє прес-служба авіаперевізника.

Як передає The Guardian, мова йде про дані 380 тис. пасажирів, пише «Слово і Діло».

Топ-10 можливих ризиків для людства в 2018 роціЯкщо 10 років назад найбільшим планетарним ризиком вважався обвал активів, то зараз найвищою загрозою для людства визнані природні катаклізми.

Відзначається, що викрадені дані включають тільки інформацію за безготівковими розрахунками, хакери не змогли отримати доступ до паспортних даних або інформації про польоти клієнтів British Airways. Атака торкнулася клієнтів, які використовували сайт ba.com і мобільний додаток авіакомпанії для бронювання квитків в період з 21 серпня по 5 вересня.

Зараз сайт авіакомпанії працює у штатному режимі, вразливість, знайдена кіберзлочинцями була усунена. Авіакомпанія також повідомила про інцидент в поліцію. Холдинг International Airlines Group, в який входить British Airways, проводить термінове розслідування.

Голова British Airways Алекс Круз висловив співчуття через те, що сталося і приніс вибачення клієнтам.

«Ми глибоко шкодуємо про порушення, спричинене злочинними діями. Ми дуже серйозно ставимося до захисту даних наших клієнтів», - сказав він.

Раніше стало відомо, що російські хакери хотіли вкрасти листування Константинопольського патріарха.

Також нагадаємо, в Microsoft назвали цілі атак російських хакерів.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: