Російські хакери готують масштабну атаку проти України

Читать на русском
Російські хакери заражають комп'ютери українських компаній шкідливим програмним забезпеченням, що забезпечує несанкціонований доступ до них (back doors) для масштабної координованої атаки.

Російські хакери заражають комп'ютери українських компаній шкідливим програмним забезпеченням, що забезпечує несанкціонований доступ до них («back doors») для масштабної координованої атаки.

Про це заявив голова кіберполіції України Сергій Демедюк в інтерв'ю Reuters, пише «Слово і Діло».

Аваков пообіцяв створити кіберполіцію у 2016 роціСказано 9 лютого 2016 р.Статус обіцянки: Виконано

За його словами, хакери націлені на компанії, банки та енергетичну інфраструктуру через активацію шкідливого програмного забезпечення. Так, із початку року поліція виявляє віруси у фішингових листах, надісланих із доменів державних установ, системи яких були зламані, й підроблені веб-сторінки, що імітують реальні сайти державних органів.

Демедюк повідомив, що намагаючись уникнути виявлення, хакери впроваджують шкідливе програмне забезпечення в мережі компаній, розбивши його на окремі файли.

«Аналіз уже виявленого шкідливого ПЗ і націленість атаки на Україну свідчать про те, що все це готується на певний день», – сказав він.

Раніше деякі напади збігалися з великими українськими святами. На думку Демидюка, наступна атака може відбутися в четвер, у День Конституції, або в серпні на День Незалежності.

«Все, що ми бачимо, все, що ми перехопили в цей період: 99% слідів ведуть до Росії», – додав Демедюк.

Він додав, що українська поліція працює з іноземними урядами для виявлення хакерів. Демидюк підкреслив, що масштаби поточної кампанії такі ж, як вірусу NotPetya, через який минулого року постраждали державні українські установи.

Раніше голова спецслужби Німеччини звинуватив російських хакерів у атаці.

Як повідомлялося, G7 створить спецгрупу з відстежування поведінки РФ.

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: