У Microsoft назвали цілі атак російських хакерів

Читать на русском
Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що цілями атак російських хакерів були консервативні організації, які підтримували жорсткий курс щодо президента РФ Володимира Путіна.

Президент Microsoft Бред Сміт заявив, що цілями атак російських хакерів були консервативні організації, які підтримували жорсткий курс щодо президента РФ Володимира Путіна.

В інтерв'ю телеканалу MSNBC він також додав, що будь-хто в США, незалежно від ідеологічних переконань, є «потенційною мішенню» атак, передає «Слово і Діло».

Сміт зазначив, що у Microsoft немає ніяких сумнівів, що за цими атаками стоїть хакерська група Fancy Bear, пов'язана з російським урядом. За його словами, саме ця група хакерів причетна до кібератаки під час передвиборної кампанії в США 2016 року. Він також не сумнівається, що їхніми цілями були практично «кожен значущий кандидат в президенти Франції» під час президентських виборів 2017 року.

Напередодні компанія Microsoft заявила, що зафіксувала спроби Росії вплинути на вибори в американський Конгрес, які відбудуться в листопаді.

За даними компанії, хакери, пов'язані з російським урядом, намагалися створити декілька фейкових доменів, що імітують сайти американських політичних організацій - інституту Хадсона (Hudson Institute) і Міжнародного республіканського інституту (International Republican Institute). Ще три сайти були створені так, щоб склалося враження про їх приналежність до сенату.

Спецслужби США з січня 2017 розслідують справу про можливе втручання Росії у вибори президента в жовтні 2016 року, підозрюючи, що у команди Трампа є зв'язки з офіційною Москвою.

Російська влада заперечує залученість у внутрішні справи Сполучених Штатів. Сам Дональд Трамп неодноразово говорив, що у нього немає ніяких зв'язків з Російською Федерацією.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: