«Новачок» з Еймсбері був у флаконі з-під парфумів

Читать на русском
Нервово-паралітична речовина, якою отруїлися британці Дон Стерджесс і Чарльз Роулі з міста Еймсбері, знаходилася у флаконі з-під парфумів.

Нервово-паралітична речовина, якою отруїлися британці Дон Стерджесс і Чарльз Роулі з міста Еймсбері, знаходилася у флаконі з-під парфумів.

Як пише «Слово і Діло», про це повідомив брат потерпілого - Меттью Роулі.

Експерти з хімзброї відвідають британський ЕймсберіФахівці Організації по забороненій хімічній зброї (ОЗХЗ) відвідають Великобританію для підтвердження типу отруйної речовини, при взаємодії з яким в Еймсбері в кінці червня постраждали двоє людей.

Роулі стверджує, що у нього відбулася розмова з потерпілим, після якої він серйозно занепокоївся про стан здоров'я брата. За його словами, 45-річний Чарльз вже не та людина, яку він знав.

У Скотленд-Ярді коментувати цю інформацію відмовилися, повідомляє ТАСС.   Британець Чарльз Роулі і його супутниця британка Дон Стерджесс були знайдені без свідомості 4 липня. Через чотири дні 44-річна жінка померла.

Роулі 10 липня прийшов до тями, наступного дня поліцейські коротко переговорили з ним, про деталі розмови не повідомляється.

13 липня в Скотленд-Ярді заявили про виявлення в будинку Роулі «пляшки» зі слідами нервово-паралітичної речовини, а на наступний день було зібрано ще понад 400 речей, які оголошені речовими доказами в рамках розслідування інциденту. Поліція має намір продовжувати пошуки предметів, які можуть мати відношення до події.

Лондон стверджує, що Роулі і Стерджесс були отруєні «Новачком», від якого в березні постраждали британський шпигун і колишній співробітник Головного розвідувального управління Сергій Скрипаль і його дочка Юлія.

Фахівці мають намір направити всі знайдені предмети в лабораторію в Портон-Дауні, щоб встановити, чи належить речовина в пляшці тій же партії, що і «Новачок», яким отруїли Скрипаль.

Голова міноборони Великобританії поклав відповідальність за інцидент на Росію.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: