Отруту «Новачок» шукають в громадських туалетах Солсбері

Читать на русском
Фахівці в костюмах хімзахисту шукають в громадських туалетах Солсбері сліди нервово-паралітичного речовини Новачок.

Фахівці в костюмах хімзахисту шукають в громадських туалетах Солсбері сліди нервово-паралітичного речовини Новачок.

Як пише «Слово і Діло», про це в суботу, 21 липня, повідомляє Sky News.

Зазначається, що роботи в туалетах, розташованих в парку Сади королеви Єлизавети, почалися в п'ятницю, а в суботу вранці продовжилися. Територія туалетів оточена.

Цей парк, імовірно, був одним з місць, яке відвідували Чарлі Роулі і Дон Стерджес, постраждалі від отруєння Новачком.

Нагадаємо, Роулі разом зі своєю подругою Дон Стерджесс потрапили в лікарню 30 червня з ознаками отруєння нервнопаралітичною речовиною, яку влада країни вважає Новачком. Стерджесс в результаті померла через кілька днів, а Роулі прийшов до тями і зміг дати свідчення.

Як з'ясувалося, під час прогулянки вулицею Роулі і Стерджесс знайшли флакон, в якому, як вони порахували, були духи. Стерджесс, як вважають слідчі, розбризкала речовину на руки і обличчя, що й призвело до важкого отруєння.

При цьому поліція не знайшла ніяких підтверджень того, що Роулі і Стерджесс коли-небудь спілкувалися з екс-розвідником Сергієм Скрипалем та його дочкою Юлією. За однією з версій, знайдений флакон міг використовуватися при попередньому злочині. Однак визначити спільне походження отрути може тільки розтин Стерджесс, яке було зроблено 17 липня.

У Росії відкидають звинувачення в причетності до обох інцидентів. Як заявляв російський МЗС, британські правоохоронні органи відмовляються від співпраці з Москвою в розслідуванні події.

Хочете обговорити цю новину? Приєднуйтесь до телеграм-чату [CHORNA RADA] (https://t.me/chorna_rada).

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: